Very large assortment   ●  Sales to individuals and businesses

Hoe vind u een meubelstof?

Dat is nog niet zo eenvoudig. Op deze pagina staan veel foto’s die een impressie geven over een collectie, stijl, type stof e.d. De meeste collecties meubelstoffen bestaan uit verschillende dessins en deze dessins zijn weer in meerdere kleuren verkrijgbaar. Helaas staan niet alle dessins op deze eerste foto. Het wordt daarom wat bladeren door de collecties. Uit ervaring van klanten wordt dit niet als storend ervaren, maar vinden de meeste mensen het juist leuk om te snuffelen. Dat doet u in een echte winkel toch ook?

De collecties meubelstoffen staan gerangschikt op alfabet en niet op stijl. De nieuwste collecties staan er tussenin. Wij hebben hiervoor gekoezen, omdat u vast niet op zoek bent naar de nieuwste meubelstoffen, maar veel meer op een bepaalde stijl of kleur.

U kunt de collecties openen met een muisklik op de foto. Met nog een muisklikt bent u bij alle kleuren. Onder alle foto’s staat vermeld hoeveel kleuren er in dit dessin zitten.
Zodra u een kleur opent ziet u alle beschikbare productspecificaties van de meubelstof en kunt u een staal aanvragen of het product bestellen.

Wat is een goede meubelstof?

Met een goede meubelstof bedoelt u w.s. de sterkte van de stof. De sterkte van een meubelstof wordt bepaald door een aantal factoren zoals

  • het soort garen dat is gebruikt,
  • de kwaliteit van de garens,
  • de gebruikte weeftechniek

Tegenwoordig wordt veel gemaakt van syntetische garens zoals acryl en polyester. Ook worden veel natuurlijke materialen gebruikt zoals katoen, linnen en wol. De meeste meubelstoffen worden geweven van een mix van syntetische en natuurlijke materialen. Een beetje polyester in een wollen stof maakt de stof over het algemeen een stuk slijtvaster.

De slijtvastheid van een stof wordt getest en in Europa aangeduid met Martindale. Hoe hoger het getal, hoe sterker. In Amerika wordt gebruik gemaakt van de Wyzenbeek methode. Een stof met 20.000 toeren Martindale is in Wijzenbeek ca. 26.000 toeren.

Wat heeft u nodig aan de hoogte van de slijtweerstand? Ook dat is moeilijk te zeggen. Dat hangt weer af hoe de stof gebruikt zal worden. Gebruikt u het meubel intensief of zit er alleen visite op. Heeft u ravottende kinderen, huisdieren, welke kleding wordt gedragen? Spijkerbroeken hebben een grotere belasting dan bijv. een joggingbroek.

In het algemeen kan worden gesteld dat voor normaal huishoudelijk gebruik een stof met ca. 15.000 toeren geschikt is. Bij intensief gebruik vanaf 30.000 toeren. Wilt u zeker zijn van een sterke stof zou u via het filter een kunnen gaan zoeken op projectstoffen. Deze stoffen zijn ontwikkeld voor kantoren, bedrijven, scholen, zorg en horeca. Daar worden hoge eisen gesteld aan een meubelstof. Deze stoffen zijn vaak wat duurder omdat ze ook brandvertragend zijn. Daar merkt u verder niets van. Vaak zijn dit de basic meubelstoffen maar er komen steeds meer meubelstoffen in mooie dessins bij. Dat komt ook, doordat in Engeland het verplicht is om alle meubels te stofferen met een brandwerende stof. Veel stoffen komen uit Engeland of een leverancier wil daar ook graag de stoffen verkopen. In Nederland is het niet verplicht om een brandvertragende meubelstof te gebruiken..